Book, Life

In uitvoering: boek depressie

Het eerste hoofdstuk van mijn boek is af, hier kun je lezen en doneren
54 personen hebben samen 3195 euro gedoneerd om mij 127 dagen en 4 uur te laten schrijven (laatste update: 12 feb)

Allereerst: ontzettend bedankt voor jullie steun. In nog geen maand tijd heb ik mijn minimale streven van 100 dagen schrijven ruimschoots gehaald dankzij jullie genereuze bijdragen.

Dat is boven verwachting snel gegaan en daar ben ik zeer dankbaar voor. Vooral ook voor de vele reacties die ik heb gekregen, van familie en vrienden, van bekenden en mensen met wie ik in jaren geen contact meer had gehad – jullie support is hartverwarmend.

Een tikje overweldigend was het ook. De mooie woorden, de steunbetuigingen, de lof. Geven is soms moeilijk, maar ontvangen niet minder. Voor wie mijn blog over afweer heeft gelezen: dit massale vertrouwen bracht zelfs commandant Gerhardt, chef hartbewaking, van de wijs. Met zijn handen in het haar ging hij in een hoek van mijn hersenkamer zitten neuriën, met een wekenlange hoofdpijn als gevolg.

De heroïnebabyHet boek moet natuurlijk ook nog geschreven worden. Een belofte doet twee dingen heb ik gemerkt: ze schept verwachtingen, en om te kunnen schrijven moet je die maar snel weer vergeten. Maar ze maakt ook krachten vrij: in één bewustzijn tot leven gekomen, wordt dit boek nu geruggensteund door jullie allemaal. Dat is geweldig.

Nu alles weer betijd heeft, kan mijn aandacht terug naar het boek zelf. Een flink karwei, en mocht je nog willen doneren: ga gerust je gang. Ik kan nu vier maanden vooruit, maar vermoedelijk duurt het project nog langer. Het eerste hoofdstuk ging vlot: het dicteerde zichzelf, ook omdat ik er al jaren op had lopen kauwen. Nu ben ik bezig de brij van mijn recentere, en dus rommeligere, geschiedenis in bruikbare ingrediënten te splitsen, voordat ik er in het geheel aan kan beginnen om er een – hopelijk smaakvol – gerecht van te maken.

Om jullie op de hoogte te houden, geef ik op deze pagina weer hoe ver de hoofdstukken gevorderd zijn. Uiteraard moet je dat met een korreltje zout nemen. Ik weet zelf pas of iets echt af is, wanneer het complete werk gedaan is: als alle tien hoofdstukken gang na gang kunnen worden opgediend. ‘Life is what happens to you while you’re busy making other plans’, zong Lennon, en voor schrijven geldt dat net zozeer.

Ik hoop aan het begin van het voorjaar heuglijk nieuws te kunnen melden, maar hoe dan ook: tot in 2015!

Progressiemeter van [De heroïnebaby – een relaas van depressie en genezing]

Hoofdstuk 1: 98%

Hoofdstuk 2: 40%

Hoofdstuk 3: 15%

Hoofdstuk 4: 1%

Hoofdstuk 5: 10%

Hoofdstuk 6: 2%

Hoofdstuk 7: 2%

Hoofdstuk 8: 3%

Hoofdstuk 9: 1%

Hoofdstuk 10: 1%

Standaard

2 gedachtes over “In uitvoering: boek depressie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s